Architectuurfotografie.

Koud staal, hard glas en rare vormen. Je moet er van houden, maar als het je ding is dan kun je je lol op in Nederland. In hoog tempo worden nieuwe stadsdelen uit de grond gestampt en binnensteden vernieuwd met de meest fantastische nieuwe moderne architectuur. Dit biedt veel mogelijkheden voor fotografen die op zoek zijn naar abstracte vormen of een mooi lijnenspel. Maar er zijn ook veel historische binnensteden met grachtenpanden, kerken en historische stadhuizen die de moeite van het vastleggen waard zijn.Bewaren

Groningen

Door een artikel van Gerard Jonkman in de Zoom werd ik nieuwsgierig.
Al jaren ben ik bezig met landschapsfotografie, ook daarin spelen lijnen een belangrijke rol. Zo ook bij architectuurfotografie. Dit dan in combinatie met als het even kan mooie luchten en lichten en het is compleet.

Vandaar dat ik mij nu ook bezig hou met die vorm van fotografie. Of het een blijver is dat is natuurlijk altijd de vraag. Maar gelukkig vind ik vele vormen van fotografie leuk en daarvan is dit er 1.
Ik hou jullie op de hoogte van nieuwe foto’s en belevenissen.

Op de bijgevoegde link zie je de eerste foto’s van mij in die richting. Een spannende belevenis omdat je bij dat prachtige gebouw in Groningen wel heel veel camera’s tegen komt. Maar tot op heden nog geen confrontatie gehad.
Mochten jullie nu nog suggesties hebben van een aantal mooie gebouwen dan houd ik mij zeker aanbevolen en zie graag de locaties tegemoet.

Het Schip. Groningen

DUO Groningen