Streetart Tour Leeuwarden

Wat houd de streetart tour in Leeuwarden in.

Op deze stadswandeling leerden wij  Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Onder Street art vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Tijdens deze wandeling hebben we ook diverse oude muur reclames gezien. Van elke tour die er gelopen wordt een groepsfoto gemaakt om de mooie mensen te laten zien die met de groep meelopen.

De tour begint op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). De gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje. Hieronder krijg je een indruk van wat er zoal te zien is bij de streetart tour in Leeuwarden. De gidsen zijn erg enthousiast en hebben veel kennis van de stad. Het was een zeer aangename ervaring om zo Leeuwarden eens van een hele ander kant te laten zien.

Wandeling Onlanden.

Rondje Onlanden

Vandaag was het een prachtige dag. Vanmorgen zijn we mooi op tijd opgestaan en vervolgens met de auto naar de onlanden gereden op Eelderwolde.
Op Eelderwolde staat de boerderij van Natuurmonumenten al waar je kunt vertrekken voor een prachtige wandeling door de onlanden.
Veel riet en gras in dit prachtige gebied. Wilde grazers en natuurlijk prachtig weer. Het zonnetje scheen volop.

De Wandeling.

De route voerde door de onlanden vandaag. Via Paterswolde Eelde terug via het Landgoed de Braak en het rode dorpje terug door de onlanden naar de auto. Totale afstand 18 km.

(H)eerlijk vlees.

Op de boerderij (H)eerlijk vlees kun je samen met de boer een koe kopen van kijk boerderij ’t Hoogeveld.
Bestel jou deel van de in de winkel en krijg het thuis bezorgd. Op deze boerderij lopen de koeien in het natuurgebied de Onlanden.
Koop je natuurvlees uit de onlanden. Lokaal, Duurzaam en Puur

Diverse dieren lopen hier in het gebied de Onlanden rond. Veel ganzen waren in het gebied aanwezig.

Architectuurfotografie.

Koud staal, hard glas en rare vormen. Je moet er van houden, maar als het je ding is dan kun je je lol op in Nederland. In hoog tempo worden nieuwe stadsdelen uit de grond gestampt en binnensteden vernieuwd met de meest fantastische nieuwe moderne architectuur. Dit biedt veel mogelijkheden voor fotografen die op zoek zijn naar abstracte vormen of een mooi lijnenspel. Maar er zijn ook veel historische binnensteden met grachtenpanden, kerken en historische stadhuizen die de moeite van het vastleggen waard zijn.Bewaren

Groningen

Door een artikel van Gerard Jonkman in de Zoom werd ik nieuwsgierig.
Al jaren ben ik bezig met landschapsfotografie, ook daarin spelen lijnen een belangrijke rol. Zo ook bij architectuurfotografie. Dit dan in combinatie met als het even kan mooie luchten en lichten en het is compleet.

Vandaar dat ik mij nu ook bezig hou met die vorm van fotografie. Of het een blijver is dat is natuurlijk altijd de vraag. Maar gelukkig vind ik vele vormen van fotografie leuk en daarvan is dit er 1.
Ik hou jullie op de hoogte van nieuwe foto’s en belevenissen.

Op de bijgevoegde link zie je de eerste foto’s van mij in die richting. Een spannende belevenis omdat je bij dat prachtige gebouw in Groningen wel heel veel camera’s tegen komt. Maar tot op heden nog geen confrontatie gehad.
Mochten jullie nu nog suggesties hebben van een aantal mooie gebouwen dan houd ik mij zeker aanbevolen en zie graag de locaties tegemoet.

Het Schip. Groningen

DUO Groningen

Abel Tasman Struuntocht 2015.

Wat een happening was het weer dit jaar. De Abel Tasman Struuntocht.
Een tocht die 1 x in de 4 jaar wordt georganiseerd en waar maximaal 45oo deelnemers aan de tocht mogen beginnen.

Dit jaar was ik ook weer van de partij, niet getraind op het wandelen maar het is ook geen wedstrijd maar puur genieten.
We starten om 08.10 uur en het was perfect georganiseerd. De start van uit de tent ging prima en de eerste 3 km ging richting de bus. Vanaf het kanaal werden we met bussen naar het start punt gereden bij Strand Heem.
Vandaar begon de tocht over 27 km. Een prachtige route die liep door het Westerkwartier. Met onderweg diverse punten waar cultuur en vermaak was. Waar maak je het mee dat je op je route en al in de ochtend verrast wordt
met een glaasje rode wijn.Bewaren

 

Bewaren

Waar maak je het mee dat je op je route en al in de ochtend verrast wordt
met een glaasje rode wijn.
Ik moet zeggen, hij smaakte prima.

De weg vervolgend kwamen we op diverse locatie’s leuke activiteiten tegen.
Via Kornhorn, boven langs Noordwijk. Daar stond mijn zoon Dani ons op te wachten en aan te moedigen.
Via een prachtige route door het natuurgebied boven Noordwijk ging de route verder richting Boerakker.
Daar hebben we een heerlijk bakje koffie genomen en genoten van de vele deelnemers.
Van Boerakker ging de route richting De Jouwer.
Al waar we links af over de weg richting Grootegast liepen.
In Grootegast was een prachtig onthaal in het centrum van het dorp. Omhangen met een Hawaï krans werd de
route vervolgd en liepen we weer richting Lutjegast.

De binnenkomst in Lutjegast was alsof we binnen kwamen op de Via Gladioala zoals in Nijmegen. Met bloemen en een boog van sneeuw en schuim werden we als helden ingehaald.

Ik moet zeggen een perfecte organisatie en hulde aan alle vrijwilligers die deze tocht en organisatie hebben mogelijk
gemaakt. Ook alle bewoners aan de route bedankt voor de vele mooie ontvangsten.

Bewaren

Voor de foto’s die onderweg zijn gemaakt:

 

Bewaren

Bewaren